Makuna toimi Mango, tässä aineet jota käytin:
Puoli purkkia mangorahkaa (oli virhe laittaa, en laita enää)
Puoli desiä kuohukermaa,
Pari ruokalusikallista philadelphia juustoa.
2 liivatelehtä
Pohjaksi 4 filippinos keksiä murskattuna ja vähä voita sulatin, painelin pikkuvuokien pohjalle jossa oli leivinpaperia. Laitoin hyytymään jääkaappiin, vatkasin kerman, sekoitin rahkan ja tuorejuuston keskenään, lisäsin vähä sokeria, kiehautin pienen määrän vettä, ja sulatin liivatelehdet veteen, seoksen pitää jäähtyä hetki ettei kerma juoksetu. kaadoin ohuena nauhana liivateseoksen rahka-tuorejuusto seokseen ja sekoitin, lopuksi lisäsin kerman ja kaadoin seoksen puoliksi 2 pieneen muottiin. Laitoin jääkaappiin hyytymään 4 tunniksi. tarjoilin kahvin kanssa.
Maku oli kyllä ihan järkyttävä, hyi että! Aivan ku olis pelkkää voita syönyt, ilmeisesti mangorahkasta tuli tuo maku koska ennemin ei oo mikään muu rahka maistunut yhtä hirveältä. Nättejä noista kakuista tuli mut maku oli aika järkky. :( Petyin kyllä tosi paljon mangorahkaan, koska rakastan mangoa, varsinkin tuoretta.
Ja sitte niihin onnistuneisiin leivoksiin!
Eli mun vakio ohjetta pienentäen niin pienet valkosuklaa leivokset. Nää on niin hyviä ja ei oo yhtään liian makeita.
Ohje on hyvin sama ku ylemmässä, mutta rahkana käytin valkosuklaa-lime rahkaa ja sulatin joukkoon valkosuklaata n. 10 palaa.
Noi muotit löysin sattumalta Lidlistä, metalliset n. 8cm korkeus ja 8cm leveyttä. ainut hankala on vaan ettei niissä oo pohjaa ollenkaan. Mä oon laittanut lautaselle leivin paperin palan ja sen päälle muotin ja siihen tehnyt. Laitan kuvaa niistäkin, kun teen postauksen mun keittiöstä.
Tänään tehty chilinakkikeitto joka meni kuin kuumille kiville, joten siitä ei oo nyt kuvaa laittaa.
Nyt telkkarin ääreen katsomaan elokuvaa, ja päivällä töihin :)
<3:llä Sanni
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti