Herkulliset ja helpot patongit!
Tänään aamulla heti rupesin selailemaan nettiä, jotain muuta kun kaupan tavallista leipää teki mieli. mä en edes syö paljoa leipää koska en tykkää niistä kun ne on kaikki saman makuisia ja värisiä ja muotoisia. Plääh! Leipäkonekin mulla oli hetken aikaa, mutta siitä tuli niin vähän ja kesti ikuisuuden että teki yhden leivän ja olis kokoajan saanut olla tekemässä utta leipää. Halusin kokeilla tehdä itse välillä. sämpylöitä teen paljon mut nekin on jo niin tylsiä että halusin kokeilla nyt jotain muuta. Isäntä on mulle valittanut ku kupasta ei saa kunnon kokoisia patonkeja, joihin sais leitettua väliin kaikkee niinkun subwayssä. Silmiini osui sitten patonkiohje jota muokkasin hieman itse :)oon tosi huono kokeilemaan mitään uutta, esim oon vasta 22 vuotiaana itse kokeillut tehdä sämpylöitä ekan kerran. ja sitä ennen tein aina vaan mokkapaloja sillä samalla ohjeella, rupes olemaan aika pakko pullaa sekin jo. Kokeiletko sinä heti uusia reseptejä vai pitäydytkö tutuissa ja turvallisissa ohjeissa?
4dl vettä
1pussi kuivahiivaa
0.5tl sokeria
2tl suolaan
10dl vehnäjauhoja
1tl sulaa rasvaa/öljyä
2tl valkosipulijauhetta (ohjeessa oli 2 valkosipulinkynttä, mutta ei sattunut olemaan yhtään joten korvasin jauheella)
voiteluun vettä/maitoa
Sekoita kuivahiiva n. puoleen vehnäjauhoista ja lisää se lämpimään veteen. Laita lämpimään paikkaan, kunnes taikina kuplii.Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää kaikki loput aineet taikinaan. Vaivaa hyvin. Kohota taikinaa, kunnes se on kooltaan noin kaksinkertainen. Jaa neljään osaan, leivo niistä patongit ja laita pellille. Tee viilto pintaan. Kohota vielä leivinpaperin päällä liinan alla. Voitele maidolla. Paista 225 asteessa n. 20 min. Käännä patongit paistamisen loppuvaiheessa.Rapean kuoren saat, jos laitat uunin pohjalleastiaan vettä.
Tällä ohjeella tuli 3 sopivan kokoista patonkia.Valkosipulia pitää laittaa paljon enenmmän koska ei maistunut yhtään, ja mä rakastan valkosipulia niin oli vähän pettymys kun ei maistunut yhtään, no pitää seuraavalla kerralla laittaa 4-5tl/kynttä seuraavaan taikinaan josko sitten maistuis paremmin. :)Tykkäätkö sinä leipoa itse leipiä, aijotko kokeilla tällä ohjeella?
Kiitos ja kuittaus!
<3:llä Sane
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti